Të gjithë e dinë se perceptimi ynë për veten tonë është i ndryshëm nga mënyra se si na shohin të tjerët. Shumë gra janë kritike ndaj pamjes së tyre dhe përpiqen të ndryshojnë shumë gjëra, por buzët e mëdha, këmbët e gjata dhe buzët e plota nuk janë kriteret më të rëndësishme të bukurisë.

Bright Side ka hasur në disa fakte magjepsëse rreth tërheqjes femërore që mund të ndryshojnë mendimin tuaj për bukurinë tuaj, për mirë.

Biondet tërheqin më shumë vëmendje

Shumë studime tregojnë se biondet marrin më shumë ftesa për të vallëzuar dhe meshkujt flasin më shpesh me to. Gratë bionde duhet të dinë: natyra tashmë ju ka dhënë një bonus, kështu që ndryshimi i ngjyrës së flokëve nuk do t’ju bëjë më tërheqëse. Por femrat që kanë flokë të zezë, kafe ose të kuqe nuk duhet të ndihen keq për këtë – sekreti i tërheqjes nuk është vetëm në ngjyrën e flokëve.

Forma e gjirit është e rëndësishme, jo madhësia

Ekziston një stereotip që thotë se sa më të mëdha gjinjtë, aq më tërheqëse është një grua. Por në fakt kjo nuk është e vërtetë. Studimet tregojnë se gjinjtë me madhësi mesatare konsiderohen më tërheqëset dhe forma e tyre është shumë e rëndësishme për burrat. Gjinjtë që duken mirë nuk duhet të jenë të mëdha për t’u dukur tërheqëse.

Një aromë e këndshme rrit tërheqjen e fytyrës së dikujt

Parfumi nuk është vetëm një mënyrë për të qenë i ndryshëm, por edhe një mënyrë për t’u dukur më tërheqës. Në një studim të kryer nga Monell Chemical Sense Center, burrave dhe grave iu kërkua të vlerësonin fotot e grave. Gjatë eksperimentit, studiuesit shpërndanë aromat e peshkut dhe vajit të trëndafilit në përmasa të ndryshme. Kur mbizotëronte aroma e këndshme e vajit të trëndafilit, të anketuarit i renditën fotot më lart.

Nëse doni ta përdorni këtë njohuri në jetën tuaj të përditshme, duhet të dini se aromat shumë të forta mund të kenë efekt të kundërt, kështu që jini të kujdesshëm.

Nëse fytyra është rinore, forma e trupit është më pak e rëndësishme

Studimet kanë provuar se atraktiviteti i femrës mbështetet shumë në mënyrën se si duket një fytyrë e re. Kjo për faktin se një fytyrë rinore u sinjalizon njerëzve të tjerë se një grua është e shëndetshme dhe ka një sistem të mirë riprodhues.

Zëri i lartë i femrave është më i rehatshëm për t’u dëgjuar

Nëse keni një zë të lartë, jeni më tërheqëse se shumë gra të tjera. Studimet tregojnë se gratë me një zë më të thellë konsiderohen gjithashtu më pak tërheqëse. Në varësi të kujt jeni duke biseduar dhe për çfarë po flitet, ju mund ta bëni zërin tuaj më të thellë ose më të lartë për të arritur efektin e dëshiruar.

Këmbët e gjata nuk janë aq tërheqëse sa ato të mesme të gjata

Kjo është arsyeja pse gratë që nuk kanë këmbë të gjata do të jenë shumë të lumtura. Këmbët me madhësi mesatare janë treguar të konsiderohen më tërheqëse. Ato janë një shenjë e rëndësishme e shëndetit të mirë fizik.

Kurba kurrizore e pjesës së poshtme të shpinës ka një efekt në tërheqjen

Sigurisht, ijët dhe mollaqet tërheqëse janë të rëndësishme. Por ka edhe diçka tjetër që ka një efekt edhe më të madh në tërheqjen: kurba kurrizore e pjesës së poshtme të shpinës. Siç rezulton, kur gratë janë shtatzënë, zhvillohet një kurbë kurrizore që besohet të jetë shumë tërheqëse.

Dhembshuria rrit tërheqjen

Nëse jeni një person më i mëshirshëm, njerëzit do t’ju duan. Një numër studimesh shkencore kanë provuar se gratë vlerësojnë shumë ndihmën dhe kujdesin.Gjithashtu, gjinia e kundërt mendon se gratë e kujdesshme janë jashtëzakonisht tërheqëse.

Një fytyrë e pjerrët duket më tërheqëse

Kur ndonjë fytyrë anon, duket më tërheqëse. Dhe çfarë është qesharake, një person që është më pak tërheqës përpara se të përkulet, do të bëhet më tërheqës.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *