Dushet e shtëpive tona mund të shpërndajnë bakterie të dëmshme që mund të shkaktojnë sëmundjen Crohn. Ekspertët këshillojnë që uji të lihet disa minuta të rrjedhë përpara se të futemi për t’u larë si një mënyrë për t’u mbrojtur nga bakteriet që gjejnë strehë në kokat e dushit, ose tubacione.

Kërkuesit e Universitetit të Lancaster i gjetën këto bakterie në një pjesë të mirë të dusheve që monitoruan.

Crohn është një patologji që zgjat në kohë dhe shkakton inflamacion të mukozave të traktit tretës dhe shkakton diharre, rënie të mëdha në peshë, lodhje dhe marrje mendsh. Shumë shpesh shkakton ulcera dhe dhimje të mëdha kur ushqimi kalon në zorrë

Nuk ka kurë për këtë sëmundje, por shumë pacientë mund të mësojnë t’i manaxhojnë simptomat, shpesh duke bërë ndryshime në dietë.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *