Nga sot, Gjermania, vendi ku jetojne mijera shqiptare, hyn zyrtarisht në një ”Lock-Down” të dytë.

Shkollat dhe bizneset jo të rëndësishme janë mbyllur deri më 10 janar, raporton BBC.

Sipas masave të reja të Gjermanisë, vetëm bizneset thelbësore të tilla si supermarkete dhe banka do të lejohen të qëndrojnë të hapura. Restorantet, baret dhe qendrat e kohës së lirë janë mbyllur që nga nëntori dhe disa zona të vendit kishin vendosur bllokimet e tyre.

Krishtlindja do të shohë një lehtësim të lehtë, ku nje familje do te lejohet të presë deri në katër anëtarë të ngushtë të familjes.
Prej kohësh masat ishin paralajmëruar, por tashmë Gjermania po përjeton një rritje të madhe të rasteve nga COVID-19.

Vetem oret e fundit, Gjermania raportoi 952 v.dekje dhe 23,427 raste te reja.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *