Rezultatet deri tani të testeve klinike të trajtimit të ri kundër Covid-19 janë befasuese, duke treguar se ul në mënyrë drastike numrin e pacientëve të shtruar në terapi intensive.

Firma bioteknologjike me bazë në Sothhampton, Synairgen ka përdorur një proteine të quajtur interferon beta, të cilën trupi i njeriut e prodhon kur preket nga një infeksion viral.

Proteina thithet direkt në mushkëri nga pacientët me koronavirus përmes aerosolit dhe duket se stimulon tek ata një reagim imunitar. Në testimin e këtij ilaçi morën pjesë 101 vullnetarë të shtruar me Covid në nëntë spitale britanike. Rezultatet e tij sipas Synairgen, janë një hap i jashtëzakonshëm përpara, sa i takon trajtimit të ketij virusi te ri e te rre.zikshem.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *