Hoxhë Shefqet Krasniqi në një intervistë për IndeksOnline ka folur rreth festës së Vitit të Ri.
Krasniqi thotë se në Islam janë vetëm dy festa, Bajrami i madh dhe i vogël.
Sipas tij, festimi i Vitit të Ri është haram andaj nuk duhet festuar.
“Ne nuk mund ta shtojmë fenë tonë, është e plotë. Nuk mund t’i bëjmë tre festa në islam, janë vetëm dy. Andaj, cdo festë e cdo kujtt tjetër për muslianin është e ndaluar, haram, që konsiderohet mëkat i madh, ndër to edhe e ashtuquajtuara festa e Vitit të Ri”.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *