Këto festa shumë të moshuar do i kalojnë të vetëm. I tillë është edhe rasti i një ish-pastori gjerman. 91-vjeçari ulet i vetëm dhe pret pas derës së azilit ku ndodhet në Berlin.

Foto ngacmuese
Mes gjithë këtij trishimi ai jep edhe një mesazh:
Përsa kohe keni veten tuaj, ju nuk do të jeni vetëm. Festoni që po jetoni.”
Ish-pastori jeton në një shtëpi të të moshuarve të drejtuar nga Fondacioni Stephanus në Berlin-Weißensee. Shumë njerëz janë si ai. Nga frika e infektimit nga Covid-19, shumë qëndrojnë në shtëpi gjatë pushimeve.

Ndoshta vetëm disa do të merren nga të afërmit e tyre gjatë pushimeve të këtij viti. rës. I moshuari gjithmonë festonte me gruan e tij, me të cilën ishte i martuar për më shumë se 60 vjet. Ata jetuan së bashku në shtëpi për dhjetë vjet dhe gjithmonë vizitoheshin nga vajzat dhe nipërit e tyre gjatë pushimeve.

Njëra nga tre vajzat e tij tashmë i ka sjellë dhurata.  Gruaja e tij e dashur ndërroi jetë vitin e kaluar. Ai është i vetëm tani dhe ka fuqi që qesh edhe pse vajza nuk do ta marrin të festojë me to.
Burimi: Bild/ Marrë nga Revista Ora.
Dhezën dritat e festave të fund vitit nën ethe - Syri Kosova | Lajmi i fundit

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *