Erin Bates, gjashtë muajshe, iu desh të përballej me fatkeqësi të vështira në jetën e saj të shkurtër. Ajo lindi me peshë dy paund e gjysmë dhe me një gjendje zemre që kërkonte që ajo t’i nënshtrohej një operacioni në dhjetor të vitit të kaluar. Përveç kësaj, ajo paraqiti ndërlikime në trakenë e saj, edhe pse pas trajtimit mjekësor në spital dhe në shtëpi ajo arriti të shërohej. Të Premten, 10 Prill, Erin u diagnostikua me koronavirus.

Prindërit e saj donin të përhapnin një imazh të saj të shtrirë në spital në rrjetet sociale. E lidhur me një makinë që i siguron asaj oksigjenin që i nevojitet për të mbijetuar, ajo është e rrethuar nga pajisje dhe kabllo. Emma Bates, 29 vjeç, qëndron me vajzën e saj në Spitalin e Fëmijëve Alder Hey në Liverpool, Angli, ku vajza shtrohet. Ndërsa burri i saj Wayne, 32 vjeç, është në shtëpinë e saj në Greater, Manchester. Për shkak të protokollit të izolimit për pacientët me koronavirus, çifti komunikon vetëm përmes thirrjeve video.

Emma dhe Wayne, prindërit e Erin, thonë se kanë besim se vajza e tyre do të jetë në gjendje ta shmangë këtë. Ndërsa ata e nxisin popullsinë të marrë seriozisht rrezikun e Kovid. Emma tregoi se vajza e saj kishte kryer një operacion të hapur në zemër për kushtet e saj të lindura të zemrës. Ai kishte pasur kolaps të mushkërive, dështim të veshkave, RSV, trakeomalaci, bronkomalaci dhe komplikime të tjera shëndetësore. “Hardshtë e vështirë të besosh që vajza ime e vogël mund të kalojë kaq shumë gjëra në jetën e saj të shkurtër. Tani është shumë e vështirë për tu asimiluar, më duket më shumë se ai po i sheh të gjitha këto sikur të ishte person i tretë ”, tha babai i fëmijës.

Wayne tha se Erin ishte infektuar gjithashtu në një mjedis të kontrolluar dhe të sigurt. “Nëse vajza ime vdes tani, nuk do të më lejohet t’i afrohem pasi duhet të qëndroj e izoluar në shtëpi. Nuk do të më lejohet të shkoj në spital ”, tha babai. “Erin do të jetë vajza jonë e parë dhe e fundit. Trulyshtë vërtet një mrekulli për ne, ”shtoi Wayne. Ndani paralajmërimin nga këta prindër dhe lutemi përfshini në lutjet tona këtë vajzë të vogël dhe të gjithë ata që luftojnë kundër koronavirusit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *