Kryeqyteti numëron mbi 8867 të infektuar aktive me koronavirus. 4 janë zonat më të nxehta me vatra shpërthimi të infeksionit. Epidemiologu Dritan Ulqinaku liston zonat e kuqe që paraqesin rrez ikshmëri të lartë në Tiranë.

“Na rezultojnë si vatrat më të nxehta Tirana e re, Kodra e Diellit, Kamza dhe Astiri, pra janë vatrat me numrin më të madh të rasteve që dhe ekipet harxhojnë edhe më tepër kohë në këto zona. Në të gjithë Tiranën padyshim që kemi raste, ndërsa të dyshuar kemi numër akoma më të madh të rasteve”, u shpreh epidemiologu Dritan Ulqinaku.

Por nuk kanë munguar rastet kur te infektuarit me covid kanë dalë nga izolimin duke u bërë rre zik për të tjerët. Dritan Ulqinaku e vë theksin tek pasoja ligjore ndaj atyre që thyejnë karantinën 14 ditore.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *