Me të vërtetë një shpërblim marramendës.

Japonia do të japë plot 5 mijë e 800 dollarë për çiftet që do të sjellin në jetë një fëmijë.

Kjo për shkak se ky shtet po përballet me një problem madhor, atë të plakjes së popullsisë dhe me një shkallë lindshmërie jo të rregullt.

Kryeministri i vendit, Shinzo Abe ka thënë se qeveria po kërkon që të ndryshojë ligjin që lejon punëtorët e huaj të qëndrojnë në vend për periudha më afatgjata.

Autoritetet lokale të Nagi thonë se po përpiqen që të inkurajojnë sa më shumë familje që të zhvendosen në këtë qytet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *