Kjo është një histori e vërtetë që ka pre kur mijëra njerëz për faktin se si kjo histori e dy njerëzve që duhen, ka përfunduar me një fund të hid hur.Ali dhe Esma jetonin në Stamboll të Turqisë dhe ishin njohur rastësisht, por si për çudi, sapo ishin parë kishte lindur një shk ëndijë dashurie njësoj si ajo dashuria e mrekullueshme me shikim të parë.Ali, 33 vjeç, punonte si punëtor ndërtimi në një firmë modeste ne Stamboll dhe paga e tij nuk ishte e kënaqshme, por sërish ai kishte një shpirt punëtori dhe fakti që paguhej më pas nuk i bënte përshtypje.

Esma, 26 vjeç, punonte në një fasoneri tekstilesh dhe në punën e saj ishte më e dalluara, pasi motivi nuk i mungonte kurrë dhe gjithnjë arrinte të realizonte produkte që i mahniste të tjerët.Kultura turke dhe zakonet vendase janë tradicionale ndaj dhe Aliu dhe Esma kërkonin të njihnin njëri tjetrin sa më shumë, para se të merrnin një vendim final për vazhdimësinë e lidhjes së tyre, e cila dita ditës çelte fryte të reja dashurie.Nëse në realitetin modern, jemi mësuar që një djalë të kënaqë një vajzë duke i plotësuar dëshirat financiare apo edhe të plotësojë ëndrrat e saj duke i blerë produkte të shtrenjta, kjo nuk vlente as për Aliun dhe as për Esmën.

Ata lumturoheshin kur shihnin njëri tjetrin në sy dhe në kohën kur ishin bashkë, uleshin lën dinave, duke shijuar mag jinë dhe relaksin që ofron natyra. Ali kishte një shpirt romantik dhe mblidhje sa më shumë lule për t’i bërë kurorë Esmës.“Sot mblodha 20 lule dele dhe po të bëj një kurorë mbretëresha ime. Do të premtoj që për të të parë ty sa më të lumtur dhe sa më vezulluese, do t’i mbledh të gjitha lulet e botës dhe do t’i shtroj para teje. Ti je një mrekulli Esma!”Ditët kalonin dhe kjo dashuri sa vinte dhe fo rcohej.

Një ditë Esma kërkoi ta takojë sa më parë Aliun dhe sapo çifti ishte bashkë ajo nuk u rezervua por i tha:“Ali, unë nuk marr dot fr ymë pa ty, bota ime nuk ka më sens pa ty. Ti je ajri im, je gj aku im, je fryma ime, je gjithësia ime, ndaj dhe mendoj se ka ardhur koha që ne të jemi bashkë përgjithnjë”.“Unë kam folur me babanë dhe vëllezërit e mi dhe ata kërkojnë të të njohin ndaj dhe mendoj se tashmë jam e bindur plotësisht se dua të kem një të ardhme me ty! Një familje të madhe vetëm me ty”.Këto fjalë plot dashuri e mall ëngjyen Aliun, i cili nuk kishte asnjë dyshim për të nisur një jetë të re. Për të hedhur një hap të madh drejt krijimit të një familje me dashurinë e vetme të jetës së tij, Esmën.

Sa herë që ata takoheshin, ata shihnin ofertat për të marrë një shtëpi me qera, për të blerë sendet e shtëpisë, për të kompletuar aventurën e tyre të re e cila ishte krijimin i një çerdhe të re që në mendjen e tyre kishte një peshë shumë të madhe të quajtur familje.Madje aq të emocionuar ishin, sa që ata mendonin edhe për fëmijët e tyre të ardhshëm dhe për sendet që do t’u blinin atyre edhe pse Esma dhe Aliu “as nuk ishin put hur dhe as nuk ishin prekur”, duke respektuar traditat turke që çifti bën për herë të parë dashuri pas ditës së martesës.Ali filloi të kërkojë për një punë te re për të fituar sa më shumë para, ndërsa Esma kërkoi të punojë me orar më të zgjatur për të kërkuar fitime shtesë.

Esma ishte një femër tipike turke, me tipare të theksuara dhe shumë simpatike dhe jo më kot binte në sy në ambientin e punës. Ajo hera herës nga cmohej edhe nga pronari i fasonerisë i cili i va rdisej, por kjo e fundit nuk jepte asnjë sinjal shprese.Ishte tetori i vitit të shkuar, kur pronari i tha Esmës se ajo duhet të punonte deri në orën 21:00 pasdite, pasi firma e tij duhet të arrinte prodhimin maksimal dhe i premtoi një shtesë page të majme. Ajo nuk rre fuzoi, pasi i nevojiteshin lekët dhe iu fut punës menjëherë.Rreth orën 18:00, pronari e thirri Esmën në zyrë, dhe i kërkoi të ulë pak ritmin e punës për të bërë pak pushim dhe i ofroi asaj një filxhan me çaj të ngrohtë në atë ditë acari në Stmboll. Esma ishte aq e lod hur sa e piu menjëherë çajin pa ditur se brenda tij ndodhej f ati i zi i saj.

Pronari kishte hedhur il aç gjumi brenda dhe sapo pija dha efektin, ai e çoi Esmën në dhomën afër zyrës dhe pa treguar asnjë pikë mës hire shkoi në krevat me bukuroshen e cila ruante vajzërinë e saj vetëm për bashkëshortin e ardhshëm.Kur Esma u zgjua, e gjeti veten pa rroba dhe shtrirë në një krevat të lyer me njolla gj aku të virg jërisë së saj të pris hur nga një person me shp irtin e zi. Bota e saj u shèmb dhe tashmë nuk kishte më pikë dyshimi. Jeta e bukuroshes turke mòri fund!Ndërkohë që Ali e priste në takim, ajo nuk i erdhi. Ai i tentoi të gjitha mënyrat për ta kërkuar, por ajo ishte zh dukur pa lënë hije. Ai u habit dhe shq etësimi përshkoi trupin e tij, pasi nuk po kuptonte se çfarë po ndodhte me gjysmën e tij.

Ishte një tetor i hid hur dhe i ftohtë, kur Fatma, motra e vogël e Esmës, me lot në sy dhe me një zë të çj errë dhe me një pamje që të vinte për keq, vrapoi drejt tij dhe me një zë të drid hur i tha:“Ali ç’na ndodhi Ali… Çfarë ishte kjo që na gjeti. Engjëlli jonë iku, ajo nuk është më, ajo mori vendimin ekstrem, ajo nuk është më Ali jooooo”.Djaloshi nuk po kuptonte çfarë po ndodhte dhe i kërkoi Fatmës të qetësohej dhe të ishte më e qartë. Kjo e fundit i tha Aliut se Esma ishte gjendur e va rur në një pemë afër shtëpisë dhe kishte ndërruar jetë.Pranë trupit të saj kishin gjetur një letër me pak rreshta por shumë rrëqethës:“Ali, ishte dashuria e jetës time, do të mbetesh mbreti i ëndrrave të mia. U dashuruam duke parë njëri tjetrin në sy dhe thùrëm ëndrra për të ardhmen tonë e cila do të ishte më e ëmbël se vetëm mjalti”.

“Ali, nuk do të jem më pranë teje, por edhe nga qielli do të lutem që të vazhdosh jetën i lumtur me këdo që të jesh. Unë isha një pjesë e bukur e historisë së jetës tënde, por që u këputa si një lule në moshë të re, pas një akti ba rbar të kryer nga dhu nimi i një pronari të pa-shpirt”.“Nuk munda ta duroj tùrpin dhe nuk gjej forcë të të dal më përpara pasi nderi im u prísh dhe nuk meritoj më të jem nusja jote. Pa ty edhe jeta ime është e pavlerë, ndaj lamtumirë përjetë Ali”.Djaloshi ra në gjunjë dhe nisi të qajë si i márrë. Ai nuk e mendonte jetën e tij pa Esmën dhe çdo gjë tashmë kishte marrë fund. Çdo ëndërr ishte shùar, çdo plan mori fund, jeta mori fund!Është një histori e tris htë, por që na kujton edhe njëherë se dashuria e thjeshtë nuk merr fund kurrë edhe pse bota ka shumë “gja rpërinj”.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *