Në orën 12.20 Kroacia Qendrore është g odi tur nga një termet. Zagrebi “u tr on dit” për 20 sekonda dhe epiqendra ishte në Banja.

Epiqendra ishte afër Petrinjas dhe shkalla e tërmetit ishte 6,2 ballë të Rihterit, raporton Shërbimi Sizmologjik i Republikës së Kroacisë.

Skenat e para nga Petrinja janë vërtet dramatike, ka shumë rrënoja, ndërsa sirentat e zj arrit po jehojnë gjithandej Zagrebit. Banorët e metropolit kroat raportojnë se gjithçka po dridhej dhe se dë met tashmë janë të mëdha, e energjia elektrike ës htë ndalur.

Tërmeti, i cili nuk dihet se a ka marrë ndonjë jetë njerëzish, është ndjerë edhe e Beograd e Sarajevë, raporton gazeta “Jutarinji list”.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *