Afrim Osmani është pedagogu shqiptar, i cili humbi brenda pak orësh dy vëllezërit e tij. Ata ishin shtruar në spital dhe ishin të infektuar me covid-19.

Pë abc ai tha se njëri prej vëllezërve ishte me leuçemi a ku te, ndërsa thekson se të dy kishin simptoma të lehta. Pedagogu shton se gjendja e tyre shëndetësore u përkeqësua menjëherë dhe për dy ditë kanë humbur jetën. Osmani, pas ngjarjes së rëndë, e mundon vetëm pyetja, se çfarë ndodhi me ta, teksa thotë se pati bll okim informacioni.

Ai tha:

Njëri vëlla ishte edhe me le ucemi. Por ai pati simptoma të lehta dhe në njëfarë mënyre ishte shpresa se mund t’ja kalojë lehtë. Vëllai tjetër pati një kollë të fortë dhe në asnjë sekond nuk mendohej se kjo do ti merrte jetën. Ka një gjë që shumë veta nuk e dinë fazën e kalimit të sëmundjes dhe përballen çdo ditë me gjëra të reja. Këtu qëndron edhe thelbi. Do te duhet të kesh të gjithë informacionin e duhur dhe t’i paraprish aq sa ke në dorë. Individ kur fillon dhe rëndohet ka shumë pak në dorë. Sëmundja peripiciton shumë shpejt. Këtu shikon një pikëpyetje të madhe. Në perëndim shikon se janë raste të dy natyrave. Ose janë shumë mosha të mëdha, ose me një organizëm që ka komplikacione. Në Shqipëri ndodh shpesh kjo rënia e menjëhershme.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *